Laser- en IPL behandelingLaser
(= Light Augmentation by Stimulated Emission of Radiation)

Bij alle lasers die tegenwoordig toegepast worden, komt een korte lichtimpuls met hoge energie op de huid. De energie wordt omgezet in warmte waardoor de structuur, die vernietigd moet worden, uiteen valt. Door de duur van de laserimpuls kort te houden (in de orde van 1/1.000 tot 1/1.000.000 seconde), zal er weinig energie –en dus warmte- naar de omgevende huidstructuren overgaan, zodat deze (bijna) niet beschadigd zullen worden. Met lasers kan dus selectief –alleen gericht op de afwijkende structuur- behandeld worden.

Soorten
Lasers zijn lichtbronnen die licht van een bepaalde golflengte (=een bepaalde kleur) afgeven. Grofweg geldt dat één type laser slechts één type afwijking kan behandelen. Zo bestaan er lasers voor vaatproblemen en weer andere voor pigmentproblemen. Terwijl voor rimpelbehandelingen weer een ander type laser wordt gebruikt. 


IPL: Intense-Pulsed-Light

Intense Pulsed Light IPL (Intense Pulsed Light), ook wel foto-epilatie genoemd, is een ontharingstechniek waarbij flitslampen een reeks van golflengten uitstralen. Je kunt deze golflengten vergelijken met het licht van een normale lamp, maar dan veel sterker. Het licht dringt door tot in de haarwortel. De energie die hieruit voortkomt, wordt door het pigment van de haar in de wortel geabsorbeerd en daarna omgezet in warmte. Deze hitte leidt uiteindelijk tot vernietiging van de haarwortel. Het is nagenoeg pijnloos. 


Powered by webXpress